| Home | Contact |
Mentalmente

PSYCHIATER

Na het afronden van mijn studie geneeskunde, heb ik gekozen mij te specialiseren in de psychiatrie. De liefde voor het vak en de wens patienten met psychiatrische problemen terzijde te staan, ontstond in mijn eerste baan als arts-assistent bij de crisisdienst in Amsterdam.

Gedurende de training in de volwassenenpsychiatrie (UMC Utrecht) en de kinder- en jeugdpsychiatrie (de Bascule, Amsterdam) ontdekte ik in het bijzonder geinteresseerd te zijn in het psychotherapeutisch werken met patienten. Van symptoomgerichte zorg naar betekenisgerichte zorg. Samen zoeken met patienten naar de betekenis van hun klachten & het werken aan een betere omgang met zichzelf en anderen. Dat vraagt om een lange adem en geduld, maar kan leiden tot een nieuw levensspoor.

Psychoanalytische psychotherapie, supervisie en leertherapie

In het afgelopen decennium ben ik bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie en TFP Nederland opgeleid tot psychoanalytisch therapeut, supervisor & TFP-therapeut. Zowel de klassieke vorm daarvan als moderne analytische therapieen als MBT (Mentalisation Based Treatment) & TFP (Transference Focused Psychotherapy) behoren tot de familie van psychoanalytische behandelingen.

Naast het zijn van behandelaar werk ik graag mee aan het opleiden van collega's binnen NVvP, NVPP en RINO en bied leertherapie en supervisie over psychoanalytische psychotherapie aan psychotherapeuten (i.o.) en psychiaters (i.o.).

Speciaal aandachtsgebied: patienten uit minderheidsgroepen

In mijn praktijk maak ik als het even kan graag ruimte voor patienten met een gender, seksuele, religieuze en ethnische minderheidpositie die kampen met psychische klachten. Juist zij hebben meer dan gemiddeld last van de gevolgen van uitsluiting, stigma en verinnerlijkte afwijzing.

 

 

Linkedin